Půjčení auta Portugalsko s debetní kartou
Čau, letíme začátkem září do Portugalska, chtěli bysme si půjčit auto na 7 dní, letiště Porto OPO, akorát máme problém s tim, že ani jeden z party nemá kreditní kartu, všichni jedem debetky. Nějaká radu nebo tip? Díky, Honza
Já jsem s tím v květnu neměl žádný problém. Vlastně se mi nikde ve světě nestalo, že by jim debetka nestačila. Hlavně si zkontrolujte, jaký máte limit - občas půjčovna zablokuje nějaký depozit.
S debetni kartou mBank problem nebyl, staci kdyz je dostatecny zustatek pro depozit. Meli jsme od Europcar, chteli nas ale ve finale natahnout, tak si dobre ohlidejte prebirani vozidla
Já si obvykle vybírám na rentalcars.com a podle typu destinace/cesty pak volím konkrétní společnost, v Portugalsku jsem měl myslím auto od budget.
V Portugalsku se relativně nově platí za dálnice, tak si ověřte, zda má auto aktivní chip na mýtné brány a zjistěte, jak si půjčovna účtuje mýto (obojí se dá domluvit na místě). Dálnicím se dá sice vyhnout, ale pokud hodláte jezdit víc, tak výrazně zkracují časy přesunů.
taketo toazky sa stale opakuju dookola - bez kreditky auto v USA, Spanielsku, Taliansku... a pod. Ved dnes nie je problem mat aj 5 kreditiek zadarmo, tak preco si zivot komplikovat
No neviem ze by som extra zarabal a mam kreditku. Aj moja mama co robi v skolke. A ti co trosku cestujú (najma ked napr. Usa) tak urcite nie su na podpore
Sent from my M351 using Tapatalk
Kdy už to lidi pochopíte.Kreditku vám vystaví každá banka a moc ráda.Limit si můžete nastavit klidně na 75 000 Kč.Ty peníze na kreditce jsou banky.Na vás je,abyste je,pokud je použijete,bance v určité lhůtě splatili.Já jsem měl např,bezúročné období,do které jsem musel použité peníze splatit bance 2 měsíce.Půjčovna mi zablokovala při půjčení depozit 1300 EU,ale protože se s autem nic nestalo,po týdnu depozit zase odblokovala.Takže bance nic platit nemusím.Je to těžké k pochopení?
Hele ja ziju na Islandu, rano jsem se byl na kreditku zeptat v bance a bylo mi receno, ze musim dolozit min. rocni prijem v urcity vysi, aby banka mela jistotu, ze mam z ceho platit. A do Cech kuli jedny kreditce nepoletim.
ved to je o tom pohodli, lepsie ked bloknu 600,1000,1500 euro na kreditke ako na beznom ucte, kde to zrazu moze na tych par dni/tyzdnov skomplikovat zivot.
Zvycajne mne bolokvali vzdy 500-600 euro na autach (economy, compact). A napr. Zuno mi dal z fleku 3000 euro limit na Mastercard, takze staci len skusit. Vacsinou casu aj tak kreditka je v zasuvke a zablokovana v internet bankingu, takze ju pouzivam len ked treba. A to ze niekto nerad mina "cudzie" peniaze, skor moze but problemom nejakej financnej discipliny sameho seba.
Já KK rozhdoně nezavrhuju, naopak, používám prakticky pouze kreditky a debetky mám vlastně jenom na výběry z bankomatu. Jen je potřeba ta disciplína, jak říkáš. A myslet trochu dopředu, tzn. počítat s tím (kor v jižních státech), že se něco přihodit může a blokovaný excess si půjčovna opravdu strhne.
v USA to zvycajne tak je, ze tam skoro vsetky zahranicne karty sa tvaria ako kreditne ak je na ucte dost penazi
Doplním o moji zkušenost. Auta jsem měl půjčená bez problémů na debetku M-Banky, ale při cestě na Sardinii lokální půjčovna na svém webu přímo upozorňovala na nutnost kreditky - tak jsem ji založil pouze pro autopůjčovny. V Malaze však místní půjčovna místo blokace částku strhla a po vrácení auta částku vrátila. V tomto intervalu však byla uzávěrka období, stržení jsem poznal na výpise a vrácení bych poznal až na dalším výpise. Po komunikaci s bankou jsem zjistil, že částka byla vrácena ještě v bezúročném období, vznikl ale rozdíl cca 100.-Kč ( vliv změny kurzu ?) vzdal jsem reklamaci a částku doplatil.
Stržení částky mě velmi překvapilo, stalo se však zatím jenom jednou....
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat na situaci, kdy jako student pravděpodobně na kreditku nedosáhnu (alespoň o žádné bez dokládání příjmů nevím) a chtěl bych si půjčit auto v Anglii. Mám spoléhat na debetní kartu? Jaký je postup v případě zaplacení auta přes rentalcar a na místě mi odmítnou debetní kartu? Popřípadě může být karta od spolucestujícího, ikdyž si auto půjčuji já a zároveň jsem řidič? Díky za info a zkušenosti.
Debetní karta jde použít (samozřejmě pouze v případě, že je na ní dostatečný zůstatek na spoluúčast). pokud je nápis DEBIT, tak ten doporučuji přelepit neprůhlednou páskou, nebo začernit fixou.
Vyzkoušeno v USA, Maroku i Jižní Africe
Tohle by mělo stačit a je to zadarmo-http://www.mesec.cz/produkty/kreditni-karty-pro-obcany/diners-club-pure/
Je normalni cena pujceni auta v Portugalsku v unoru 2eura? Jestli ne, tak se soudruzi na rentalcars.com nekde sekli.. :-). Mercedes a class za 600kc na tyden.. wtf? :-D
Ivo napsal(a):Jen jestli ses někde nesekl ty... já tam nic takového nevidím. Mercedes A, Lisabon, týden v únoru - cca 8500 Kč.Je normalni cena pujceni auta v Portugalsku v unoru 2eura? Jestli ne, tak se soudruzi na rentalcars.com nekde sekli.. :-). Mercedes a class za 600kc na tyden.. wtf? :-D
Dej si Porto na unor - treba 7.-14.unora - zkousel jsem jak pres ryanair tak pres rentalcars a vsude mi to hazi smesny ceny.. Napr. u SIXTu vw UP, one way rental Porto-Faro, 9dni, cena 50eur.
Jo, to souhlasí, od 600 Kč/týden ta nejlevnější auta... ale ten M. Benz A je i tam za 8 500...
Předpokládám jsi si přečetl reference na netu? Toto je tzv. heiling preis, něco jako Goldcar. Ve finále na místě bude potřeba doplatit další pojištění a cena bude jiná. Na druhou stranu, měli jsme v Portu Áčko diesel od Hertz a denní sazba byla asi 21,- EUR s plným pojištěním od brokera a picobello...